Verificari metrologice/ Etalonare mijloace de masurare

Aparatele comercializate de firma noastra sunt concepute si executate la un inalt nivel calitativ iar tehnologia masurarii si securitatea informatiilor de masurare corespunde celor mai exigente standarde si reglementarilor metrologice aplicabile.

Conformitatea cu prevederile tuturor directivelor europene, ce se aplica instrumentului care necesita aceasta, este demonstrata prin prezenta marcajului CE.

Incepand cu anul 2007, pentru completarea evaluarii conformitatii cu tipul si pentru satisfacerea cerintelor Directivei Europene 2009/23/EC,modul D cu referire la aparatele de cantarit cu functionare neautomata produse de METTLER TOLEDO, OF SYSTEMS este certificat de catre Organismul de certificare METAS Cert, Oficiul Federal de Metrologie din Elvetia,  NB 1259 si Regierungsprasidium Tubingen, Mess-und Eichwesen Baden-Wurttemberg, NB  0103.

Pentru aparatele de cantarit cu functionare automata, OF SYSTEMS este certificat de catre NB 0103, conform Directivei europene 2004/22/EC , MI-006, Anexa D.

OF SYSTEMS dispune de laborator de metrologie si detine personal instruit la METTLER TOLEDO, autorizat de catre  BRML, METAS Cert si MEBW pentru efectuarea verificarilor metrologice si etalonarii mijloacelor de masurare,pentru efectuarea evaluarii conformitatii in baza certificarilor mai sus mentionate a aparatelor de cantarit cu functionare neautomata si automata si aplicarea marcii metrologice.

Pentru Activitatea de Service a  mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal, OF SYSTEMS detine “Aviz pentru exercitarea activitatii de reparare mijloace de masurare” , emis de catre Biroul Roman de Metrologie Legala.

Domeniile de interes public sunt cele în care pe baza masuratorii se realizeaza tranzactii comerciale, fabricarea si controlul medicamentelor, controlul mediului, determinari de stocuri, determinari care afecteaza interesele cetatenilor, concentratia de zahar, umiditate lemn, tutun, etc.
Domeniile pentru care laboratorul de metrologie poate efectua verificari metrologice sunt urmatoarele:
  • Mecanice / Mase: balante, cântare;
  • Lumina si radiatii electromagnetice conexe / spectrometre, flamfotometre;
  • Chimie fizica, materie si fizica moleculara / pH-metre, pX-metre, conductometre, oxigenometre, refractometre, densimetre,etc.
  • Mijloace de masura multiparametrice care îndeplinesc functiile mai multor mijloace de masurare;
Etaloanele folosite în activitatea de verificare metrologica sunt trasabile la etaloanele nationale.